Konflikthåndtering

“I ethvert problem ligger en frustreret drøm.”

Peter Lang

 

Konflikter er et vilkår og  vil altid være en del af menneskers samvær og samhandlen. Det afgørende er, hvordan man anskuer det og dermed håndterer dem

Illu. lais.org

Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre uden, at han holder noget af dets liv i sin hånd.

Sådan beskriver K.E. Løgstrup det, der sker mellem os  mennesker, når vi er sammen. Det betyder, at  vi er gensidigt  afhængige af hinanden, når vi eksempelvis indgår i  grupper. I forhold til arbejdet med konflikter eller problemer i større eller mindre grupper, så anvender vi den mæglende tilgang og tilrettelægger processer for grupper efter det specifikke behov og problematik.

Vores arbejde med konflikter handler om at skabe dialog mellem parterne og dermed gøre de involverede klar over hvilken påvirkning, effekt og bidrag, de har på og til den gældende situation. Det kan være meget nyttigt og forløsende at høre fra andre, hvorledes de oplever en given situation og samtidig blive klar over, at det er et fælles anliggende.
I processer med grupper handler det om at give alle en stemme og få dem udtrykt i fællesskabet – både de bekymrede, de positive, de gamle og de nye stemmer. Det er unægtelig nemmere at handle på en bekymring eller en god ide, hvis de er udtrykt.